Göm menyn

IMH Intranät

Välkommen till IMH:s internwebb. Vår nya externa hemsida hittar du här

HR-personalEkonomiOrganisation


 

LokalerForskarutbildningKalendarium

MiljöarbeteArbetsmiljöLika Villkor

KommunikationIT och InformationDokumenthantering

SäkerhetKrishanteringÖvrigt
 


 

Aktuellt

HMV lunchseminarium om att skriva ansökan om forskningsmedel

Lunchseminariet ger dig tips och tricks för att skriva en riktigt bra ansökan som sticker ut. Vi diskuterar t ex ämnesval, målformulering, taktik och andra bra saker att tänka på när du börjar planera din ansökan. Medverkande från forskare med erfarenhet från utvärderingsgrupper från excellente finansiärer (Tiny Jaarsma VR-MH, Eva Lund VR-NT, Lena Jonasson, Hjärt-lungfonden, Mathilda Björk, FORTE, Tino Ebbers VR-NT). Alla är välkomna till seminariet på plats (om du anmälde dej före 9 december kunde du även beställa lunch) eller digitalt via Zoom.

Ny administrativ chef - Annika Eriksson

Annika Eriksson kommer närmast från en tjänst på Polisenregion Öst, som chef för informationsförvaltningen. Hon har tidigare arbetat som utvecklingschef på Boxholms kommun och som projektledare på Ledningsstaben, Region Östergötland. Hon börjar sin tjänst på LiU i februari.

Martin Södermark

Nyutvecklad metod hjälper patienter med långvarig smärta och depression

Personer som har långvarig smärta och samtidigt känner sig stressade, nedstämda eller oroliga, har i dag svårt att få rätt behandling i vården. Nu har en ny metod testats – med lyckat resultat. – En stor andel anger att de mår bättre, säger forskaren Martin Södermark.

T.f. Administrativ chef december-januari

Sussanne Börjeson träder in som tillförordnad administrativ chef under december och januari. Hon ansvarar först och främst för utbildningsadministrationen. Preben Bendtsen fortsätter som chef för kansliet och hanterar löpande frågor kring ekonomikluster och desskopplingar till avdelningsadministration.

Lars och Lars-Åke

IMH:s avslutningsfest en riktig succé!

Under en eftermiddag och kväll samlades medarbetare på IMH för att fira av institutionen med spex, lustigheter och allmänt trevlig samkväm.

Inbjudan till kickoff

Välkomna till Medfaks gemensamma Kickoff 14 januari!

Vid årsskiftet bildas två nya institutioner vid Medicinska fakulteten: Institutionen för hälsa, medicin och vård (HMV) och Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV). Institutionerna och Medicinska fakulteten vill fira detta med en gemensam kick-off den 14 januari klockan 8.30-17.00. Samtliga medarbetare på institutionerna och fakulteten är inbjudna att delta. Anmälan, program och mer detaljerad info finner du på: www.liu.se/medfak/kickoff

Allan Abbott

1,2 miljoner från VR till FYSIO

Allan Abbott vid Avdelningen för fysioterapi beviljas 1,2 miljoner i Vetenskapsrådets utlysning för klinisk behandlingsforskning. Bidraget ska gå till utveckling av det svenska nationella rörelseorgans kliniska forskningsnätverk (SweMSK).

Mynt

Ekonomistöd för HMV, IMT och BKV under samma tak

I början av nästa år ska ekonomistödet för HMV, IMT och BKV samlas i gemensamma lokaler vid Campus US. Totalt 21 personer ska tillsammans svara för de tre institutionernas ekonomirutiner i sina respektive roller: controller, ekonom och ekonomiadministratör. Institutionerna kan vända sig till samma kontaktpersoner och förvänta sig samma service som tidigare.

Per Nilsen

Flera IMH-forskare med på tidningen FOKUS topp 100-listor

Tidningen FOKUS listar topp 100 mest produktiva och citerade forskare inom olika ämnesområden. Flera IMH-forskare återfinns på listorna, däribland Per Nilsen som placerar sig på plats #5 inom Samhällsvetenskap.

leksaksgubbar lagar hårddisk

Uttjänt IT-utrustning ska lämnas till LiU-IT

Ett av LiU:s och IMH:s miljömål handlar om effektiv naturresursanvändning. Därför ska senast 2021 all utrustning IT-utrustning inköpt vid LiU ingå i ett re-cirkulationssystem där den i så hög grad som möjligt ska vandra från högpresterande till mindre krävande uppgifter.

Blommor

Välkommen till IMH:s avslutningsfest!

Den 28:e november festar vi av IMH med en härlig gemensam avslutningsfest! Sista anmälningsdag 17 november!

Campus Norrköping

Kickoff för Medicinska fakulteten 14 januari

Alla medarbetare inom LiU:s medicinska fakultet och de nya institutionerna HMV och BKV hälsas välkomna till en gemensam Kickoff den 14 januari 2020.


Äldre nyheter

Portaler

 

Omorganisation 2020
Knapp HR-webben
Raindance
LISAM inloggning

Värt Att Veta - IT-tips för dig som jobbar på LiU

Anmäl dig till IMH:s veckobrev

Vill du prenumerera på vårt veckobrev? Följ denna länk för att anmäla dig till epost-listan

Genom att anmäla dig till listan godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter (e-postadress) för utskick av veckobrev. Vi kommer inte lämna ut din adress till andra och du kan när du vill avsluta din prenumeration via din egen inloggning och lösenord för Mailman (som du erhåller i samband med din anmälan till listan).

Förslagslåda

Saknar du någon information i vårt veckobrev eller på vår internwebb? Har du ett förslag att framföra till ledningen? Fyll i formuläret nedan så tittar vi på det! Du kan givetvis vara anonym om du så önskar, men om du vill få personlig återkoppling är det bra om du fyller i namn och e-postadress också.

Med vänliga hälsningar
Emma Busk Winquist
Kommunikatör, IMH

Förslag

Namn

E-post

Ange siffran 7978Sidansvarig: emma.busk.winquist@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-12-13